WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - Real Noorderwijk  7 - 1  (5-0)

DATUM 02-12-2016  21:15

DOELPUNTEN 2' Nesen 1-0, 6' Bouzambou 2-0, 9' Darri 3-0, 18' Jawad Yachou 4-0, 19' Bouzambou 5-0, 27' Achahbar 6-0, 30' Jawad Yachou 7-0, 31' x 7-1

VERSLAG FT Antwerpen speelde zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar 2016, tegenstander van dienst, Real Noorderwijk, naar traditie een streek derby op het scherp van de snee. De beloften van Antwerpen gaven in de vooravond het voorbeeld door de beloften van Noorderwijk met een verdiende en droge 8-2 overwinning terug richting Kempen te sturen.

De minuten voor aanvang A-ploeg was de spanning af te lezen op de gezichten van de vele supporters in een vol gelopen futsal arena, Het Rooi. De sinjoren, vorige week nog met de billen bloot in Hasselt, startte met veel grinta en torenhoge inzet aan de partij.

Ze grepen van in de aanvang seconden een ingezakt Noorderwijk in een wurggreep en zou deze niet meer lossen tot het laatste fluitsignaal van de wedstrijd.

FT Antwerpen speelde met visie, inzet, teamgeest en een goede ongrijpbare balcirculatie die uit monde in vele kleine en grote kansen, doelman Talhaoui was tot zijn grote frustratie de ganse wedstrijd een schietschijf in het Noorderwijkse doel.

Na 2 minuten brak een weeral sublieme Nesen de ban, 1-0 .

4 minuten later 2-0 via Bouzambou.

Nog was de Antwerpse honger niet gestild, ze bleven als bezetene doorduwen, waar een onmondig en radeloos Noorderwijk alleen maar bij kon toekijken.

De sinjoren combineerde kans op kans, bleef Noorderwijk tegen eigen doel duwen, zowel doelpaal als deklat en doelman verhinderde een Noorderwijkse afslachting in de 1e helft.

Darri tekende voor de 3-0 na 9 min., de 4-0 kwam er via Jawad na 18 min en Bouzambou plaatste het score bord op 5-0 na 19 min, zodat bij de rust de wedstrijd reeds gespeeld was.

Bij aanvang 2e helft een volledig zelfde spelbeeld, de Antwerpenaren bleven heer en meester op het veld, speelde nog steeds met volle overgave, iets wat de vele supporters waardeerde en genoten van het fluwelen futsal dat Antwerpen op de mat bracht.

Weerom kans op kans, gekruid met extra technische hoogstandjes om het publiek extra te verwennen maar net zoals in de 1e helft stond doelpaal, deklat en een scherpe Noorderwijkse doelman in de weg.

Kapitein Yassine Achahbar kon tussen deze vele kansen de 6-0 binnen prikken na 7 min.

Met nog 10 min te spelen opperde de Noorderwijkse coach voor vliegende doelman, iets dat binnen de 30 sec. werd afgestraft door Jawad, 7-0.

FT Antwerpen gunde 1 min later Noorderwijk een eer redder, 7-1 na 11 min, een kleine pleister op een grote wonde.

De laatste min. van de wedstrijd toverde coach Bachar een tactisch plannetje uit zijn hoed, hij plaatste zowaar doelman Zemmouri in de spits en speelde op balbezit de wedstrijd volwassen uit.

Eindstand 7-1

De supporters krioelde van de pret en gingen met zijn allen met een blij en voldaan gevoel huiswaarts na deze sublieme en mooie wedstrijd van de sinjoren.